Na Brdu se pitao Partizan! Tavamba, Ožegović, 0:2!

Na Brdu se pitao Partizan! Tavamba, Ožegović, 0:2!

Partizanovo popodne na Banovom brdu! Ekipa Miroslava Đukića odigrala je na stadionu Čuke mirno, precizno, efikasno i uz potpunu kontrolu igre rutinski pobedila u gradskom derbiju.

Golovima Leandrea Tavambe i Ognjena Ožegovića sredinom prvog dela meča, crno-beli su zaokružili svoju dobru igru, u kojoj je linija Pantić – Janković – Đerlek vodila brze napade šampiona i u svom prvom zajedničkom nastupu stvarala ogromne probleme “brđanima”.

Оsvojite najveci sportski dzek pot, vredan 242.000 eura

Branilac titule dozvolio je Čukaričkom prostor za ofanzive, ali su se akcije ekipe Nenada Lalatovića u najvećem delu meča i završavale već na polovini terena. Saša Zdjelar i saigrači “sekli” su igru “brđana”, a ofanziva gostiju je polukontrama i kontrama ranjavala Čuku.

Gol Leandrea Tavambe u situaciji “jedan na jedan” u 20. minutu i pogodak Ognjena Ožegovića iz skoro “mrtvog ugla” u 22. bili su potvrda možda i najboljeg izdanja Đukićevog tima u nastavku sezone i dali su konkretan dokaz da kriza ostaje iza tima iz Humske.

Оsvojite najveci sportski dzek pot, vredan 242.000 eura

Plan Nenada Lalatovića da pred crno-belim tribinama napadima zatekne Partizan pao je u vodu već za pola sata. Dok je gledao kako se nižu šanse gostiju, trener “brđana” je shvatio da mora da brzo reaguje, pa je već u poluvremenu napravio dve izmene, ali su one učinile meč uzbudljivijim samo u 15 minuta nastavka.

Crno-beli su ostali prisebni i tada, dok su posle naleta Ovusua po levoj strani “brđani” uputili nekoliko udaraca i postigli jedan gol, poništen zbog ofsajda Fofane. I to je bilo to od domaćina.

Оsvojite najveci sportski dzek pot, vredan 242.000 eura

Partizan je nakon tog perioda ponovo preuzeo potpunu kontrolu i u dva navrata imao šansu da učini trijumf još ubedljivim, ali se Ožegović i tinejdžer Armin Đerlek nisu nagradili za dobru igru.

Epilog derbija: Partizan je pokazao da napreduje posle teškog perioda i bar na nekoliko sati smanjio je razliku za Crvenom zvezdom na 11 bodova. Sa druge strane, Čukarički je doživeo prvi poraz kod kuće posle četiri uzastopne pobede.