Najbogatiji fudbaler na svijetu – A NEMA NI 20 GODINA!

Najbogatiji fudbaler na svijetu – A NEMA NI 20 GODINA!

Faiq Bolkiah u Engleskoj je od 2009. godine, stigao je kako bi pohađao najbolje svjetske škole, ali njemu je fudbal puno draži.
Počeo je trenirati u Southamptonu, bio je i u Chelseaju, a sada je u mladoj ekipi Leicestera. Faiq Bolkiah je član porodice sultana Bruneja Hassanala Bolkiaha, službeno najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Navodno će Faiq kad napuni 21 godinu života i postane ‘službeno’ punoljetan postati još i mnogo bogatiji jer će naslijediti čak 20 milijardi dolara.

Оsvojite najveci sportski dzek pot, vredan 242.000 eura

Svojevremeno je Michael Jackson za nepoznatu svotu (navodno 150 miliona dolara) održao privatni koncert za porodicu Bolkiah, a Jefri prema nekim navodima u svojoj garaži ima oko 2300 automobila, među kojima su Bentley, Ferrari i Rolls Royce, svi rađeni po narudžbi…

Ipak, za razliku od oca i strica, Faiq je skroman, ne opterećuje se bogatstvom i uživa u fudbalu. Odigrao je devet utakmica za reprezentaciju Bruneja i već je postao kapiten svoje reprezentacije.

Оsvojite najveci sportski dzek pot, vredan 242.000 eura

Ostaje nam da vidimo i u narednom periodu kakve će rezultate postizati ovaj igrač, dokle će da dogura u svojoj karijeri jer je evidentno da on igra fudbal iz ljubavi, ne radi sticanja bilo kakve finansijske koristi koja mu kako sad stvari stoje, uopšte nije potrebna.