“Stara dama” je lider, bez primljenog gola u 2018.

“Stara dama” je lider, bez primljenog gola u 2018.

Juventus je na krilima maestralnog Paola Dibale ostvario 11. uzastopnu pobedu u Seriji A, koja ga je vratila na čelo tabele, sa dva boda prednosti ispred dosadašnjeg lidera, Napolija.

U nedeljnom trijumfu protiv Udinezea 2:0, mreža “bjankonera” osmi put uzastopno u 2018. ostala je netaknuta, a tim Maksa Alegrija u tom periodu postigao je 17 golova!

Оsvojite najveci sportski dzek pot, vredan 242.000 eura

“Stara dama” povela je neodbranjivim udarcem Dibale u 20. minutu iz slobodnjaka. Prekidu je prethodio prekršaj koji je napravio Gabrijele Anđela, a isti igrač mogao je koštati svoj tim i drugog gola.

U 36. minutu promašio je u kaznenom prostoru loptu, ne i Dibalu. Argentinac je izvođenje najstrože kazne prepustio saigraču iz reprezentacije Gonzalu Iguainu. Ipak, njegov udarac sa “kreča” pročitao je Albano Bizari i sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.

Оsvojite najveci sportski dzek pot, vredan 242.000 eura

Iguainu je ovo bio već peti promašeni penal u Seriji A, iz 17 pokušaja, a samo ih je Domeniko Berardi promašio više od sezone 2013/14 – šest.

Ipak, već na početku nastavka, “Pipita” se revanširao “Joji”.

Оsvojite najveci sportski dzek pot, vredan 242.000 eura

Sjajno se Argentinac zagradio, progurao loptu između dva protivnička igrača do Dibale, a ovaj rutinski postigao drugi gol za, ispostaviće se konačnih 2:0.

Kako to obično biva kada Juventus dođe do željenog rezultata, Alegrijev tim u potpunosti je umrtvio igru nakon stečenog vođstva, ljubomorno čuvao dva gola prednosti i rutinski meč priveo kraju.