VALVERDE PRELOMIO: Barcelona dobija novu formaciju, iz tima leti glavna zvijezda!

Barcelona čeka povratak Ousmanea Dembelea.

On je blizu toga da zaigra, odnosno da bude potpuno spreman. Ali, to ne znači da će Barcelona ponovo igrati u sistemu 4-3-3 jer Ernesto Valverde planira nešto drugo.

Оsvojite najveci sportski dzek pot, vredan 100.000 eura.

On želi da smanji pritisak na Luisa Suareza i to na način koji se neće dopasti Urugvajcu. Naime, trener Barcelone vjeruje da je “El Pistolero” nespreman, da ga koljena muče zbog debljine i planira da posebnim režimom treninga rastereti vođu napada, ali ga i vrati u optimalnu formu.

To će značiti da Dembele praktično ulazi na njegovo mjesto, on će kako je to Valverde zamislio mijenjati pozicije sa Messijem, a nominalno će Barca igrati sa samo dva napadača.

Valverde je naime, kako tvrde katalonski mediji, skrenuo pažnju Suarezu da se veoma loše kreće po terenu, da je često u ofsajdu, ali Valverde smatra i da Urugvajac šuti o bolovima koje trenutno ima kako bi igrao i pomogao timu.

Оsvojite najveci sportski dzek pot, vredan 100.000 eura.

Povratak Dembelea daće novu opciju Valverdeu pa će do skora neprikosnoveni Suarez vjerovatno manje biti na terenu u narednom periodu te će Dembele da dobije prilku da pokaže sav svoj talenat i zašto je došao u Barcelonu.